Er permanent nattarbeid usunt

De fleste jobber nattevakt og noen av dem er så opptatt og har større sannsynlighet for å jobbe  permanent om natten. Ofte ignorerer de bivirkningene av arbeidet sitt på helsen. Menneskekroppen har en rytme etter atmosfæren.

Kroppen reagerer i forhold til solskinn og solnedganger. Disse syklusene i menneskekroppen blir forstyrret av å jobbe om natten. Arbeid om natten kan virke som en god ide, men det kan faktisk ha noen alvorlige ulemper. Her er noen ukjente fakta om å jobbe fast om natten.

  1. Kroniske helseproblemer

nattevaktarbeidere har høyere forekomst av kreft og hjertesykdommer enn dagskiftarbeidere. Dette skyldes at de er utsatt for skadelige lysnivåer om natten. Lys eksponering kan forårsake skade på øyne, hud og immunforsvar.

  1. Skiftarbeid kan føre til søvnmangel.

Når du ikke får nok søvn, er det mer sannsynlig at du tar dårlige avgjørelser og opplever humørsvingninger. Du kan også oppleve at du får lyst på mat med høyt innhold av sukker og fett. 

  1. Skiftarbeid kan forstyrre døgnrytmen.

Døgnrytmer er indre kroppsur som regulerer våre søvnsykluser, hormonproduksjon og andre kroppsfunksjoner. Å forstyrre disse rytmene kan føre til tretthet, depresjon, vektøkning og til og med diabetes.

  1. Skiftarbeid kan øke stress.

Stress har vært knyttet til mange helseproblemer, inkludert hjerte- og karsykdommer, fedme og fordøyelsesproblemer.

  1. Skiftarbeid kan påvirke ditt sosiale liv.

Hvis du ikke får nok søvn, vil du ikke kunne fokusere på relasjoner og vennskap. Dere vil streve med å opprettholde din sunne forhold til familiemedlemmer. Skiftarbeid kan gjøre det vanskelig å vedlikeholde

  1. Skiftarbeid kan påvirke karrieren din.

Mange selskaper krever at ansatte jobber natt og helg. Hvis du ønsker å utvikle deg i din karriere, må du være dedikert til jobben din.

  1. Redusert produktivitet

Du får mindre tid til å gjøre ting som hjelper deg å slappe av, som å trene, meditere eller tilbringe kvalitetstid med familie og venner. Du kan til og med oppleve å bruke mer penger på ting som ikke er sunt for deg.

Søvnmangel fører til redusert konsentrasjon, hukommelsestap og redusert fokus. Du kan oppleve problemer med å prioritere oppgaver og fullføre prosjekter i tide.

  1. Skiftarbeid kan sette deg i fare for ulykker.

Hvis du kjører mens du er trett, kan du krasje. Å jobbe om natten kan også redusere sikten og gjøre det vanskeligere å oppdage farer som grytehull og rusk.

  1. Hjernen din er uklar

Når du er trøtt, fungerer ikke hjernen din så bra som den gjør når du er våken og våken. Dette betyr at du vil være mindre produktiv enn vanlig. Derfor må du ta vare på deg selv før du begynner å jobbe. De fleste opplever at prestasjonene deres lider mens de jobber om natten på grunn av reduserte kognitive evner og mental klarhet.

Konklusjon

Helse er viktigere enn penger. Folk må gi helse sin første prioritet og det andre bør være penger. Er ok å gjøre litt arbeid om natten, men permanent arbeid på nattevakt er svært farlig for menneskekroppen i det lange løp. En chatjobb deltid kan tilby en løsning.

Back To Top